Ferguson TE-20

Sinds Juli 2005 maakt dit model deel uit van mijn verzameling. Universal Hobbies is de fabrikant. De details zijn van zeer hoge kwaliteit, dat kunt u waarnemen op de foto's. Het is overigens twijfelachtig of Universal Hobbies deze in eigen beheer heeft gefabriceerd. Dit omdat Universal Hobbies deze schaal nooit in haar assortiment heeft gehad. Dit model heeft als schaal 1:43.

Een ieder die meer van dit model weet verzoek ik dan ook per e-mail contact op te nemen met mij.  (scroll naar beneden voor 1e reactie)

Het boekje met de Ferguson TE-20

Voorzijde Ferguson TE-20

Zijkant Ferguson TE-20

Achterzijde Ferguson TE-20

Boekje in PDF-bestand

 

De eerste reactie is binnen. Hans Sikkema schreef mij het volgende:

Hallo, 

Hierbij mijn reactie op het 1/43 model van UH. 

Mijns inziens is de poging van Universal Hobbies om modellen te gaan uitbrengen in schaal 1/43 een manier om te concurreren met de 1/43 modellen van schuco. 

Onlangs heb ik naast het Ferguson model een 1/43 Lanz Bulldog en een 1/43 Renault D22 van UH gespot. Als je de producten van schuco bekijkt zie je dat ook deze fabrikant een Ferguson TE20 en een Lanz bulldog in zijn programma heeft. De D22 is in principe het D22 model in 1/16 van UH, alleen teruggeschaalt naar 1/43.  

De reden dat deze 1/43 modellen (nog) niet in overvloed verkrijgbaar zijn bij de ''bekende'' handelaren zou aan het feit kunnen liggen dat de levering van modellen door UH c.q. de fabriek in China niet altijd goed op gang komt. (kijk bijvoorbeeld naar het renault model in 1/16 uit de R serie) Daarnaast duiken er vaak onverwacht nieuwe UH producten op zonder vooraankondiging (bijvoorbeeld de Fendt 818 1/32 en de Fendt dieselross 1/16) Terwijl je soms na een aangekondigd model een jaar moet wachten zoals we nog steed wachten op het aangekondigde Cormick MC model! 

Van een gelimiteerde oplage (500/1000 stuks?) van de 1/43 UH modellen is geen sprake als je kijkt naar de productiemethode van Universal Hobbies. Dan zou 1 model wel heel duur worden. Een gelimiteerde uitgave in de vorm van een opdruk of uitvoering van doos o.i.d. zou wel kunnen zoals bij het 1/16 Dieselross model van UH. Iedereen roept dat het een eenmalige oplage is van ca. 200 tot 500 stuks. Dat is ook zo, alleen het model in deze uitvoering is in deze aantallen gemaakt. (met een jubileumopdruk van Fendt en een glazen stolp). Het model zelf komt dan een paar maanden later als ''gewone'' versie op de markt, en is een massaproduct. 

Ik hoop op deze manier misschien een interessante belichting te hebben gegeven op de modellen van UH. 

Met vriendelijke groet, 

J.J. Sikkema

En natuurlijk nodig ik iedereen uit om mij nog meer informatie over dit model te verschaffen!

 

Landbouwminiatuur.nl
landbouwminiatuur.nl

 

landbouwminiatuur.nl 2005-2010

Powered by Mechafarmer © 2010

create counter