De historie van Miniatuurtraktoren.nl & Landbouwminiatuur.nl

 

Als 12 jarig jongetje kwam ik bij een tuinbouw cq akkerbouw bedrijf terecht. Dit bedrijf was gevestigd in Maasdijk te Zuid-Holland. In de tuinbouw plukte ik met name tomaten. Ook mocht ik wel eens mee met spruiten planten.

Als 16 jarige mocht ik steeds vaker "naar buiten", het akkerbouwbedrijf was namelijk eveneens loonbedrijf. Wij reden op dat moment vooral Massey Ferguson en Renault.  Op de Massey Ferguson 135 heb ik dan ook leren rijden. Tot mijn groot genoegen heb ik de hand weten te leggen op een in perfecte staat verkerende Britains MF 135.Van het een kwam het ander en uiteindelijk deed ik alle voorkomende werkzaamheden met de tractoren.

In Oud-Beijerland had je toendertijd EEFJEE zitten, dat was een behoorlijk grote miniatuurwinkel, mijn eerste miniatuur was dan ook de Renault 145-14. Er volgde nog vele modellen.

Toen ik door fysieke omstandigheden moest stoppen met mijn werkzaamheden in de land- en tuinbouw ben ik niet gestopt met verzamelen van landbouwminiaturen. In tegendeel zelfs, de verzameling groeit nog steeds. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn verzameling op internet te zetten. Begonnen met een simpele -.tk site (nog steeds te bereiken, www.miniatuurtraktoren.tk), maar nu op een eigen Nederlands domein te weten www.miniatuurtraktoren.nl.

Miniatuurtraktoren.nl
Miniatuurtraktoren.nl

Nu ook in het bezit van www.landbouwminiatuur.nl, op deze pagina minder foto's, maar meer info over de bijzondere modellen!
 

Landbouwminiatuur.nl
Landbouwminiatuur.nl

De website www.farmertoys.nl verwijst naar het landbouwminiaturen gedeelte van het Farmerforum.

Sinds begin 2009 Farmerforum nieuwe stijl! Dit forum richt zich op alle facetten van de landbouw. Van kleinvee tot de zwaarste tractoren, van gegraven mestsilo's tot het aanleggen van de erfverharding, het wordt allemaal besproken op het Farmerforum.

Ondertussen een hele boel websites in de lucht waar ik de meest relevante noemt

Farmerforum.nl, Farmerforum.be en Farmerforum.eu

Miniatuurtraktoren.nl en Miniatuurtractoren.nl

Farmertoys.nl en Farmertoys.eu

Landbouwminiatuur.nl

 

 

landbouwminiatuur.nl 2005-2010

Powered by Mechafarmer © 2010

create counter